• Doet jouw computer stiekem mee aan de DDoS-aanvallen?

  2 februari 2018 | Nieuws
 • Verschillende Nederlandse banken lagen de afelopen dagen onder vuur van zogenaamde DDos-aanvallen. Computers of netwerken raken bij zo’n aanval overblast omdat er ineens heel veel internetverkeer in korte tijd over de server(s) worden gestuurd. Hierdoor wordt  bijvoorbeeld een website onbereikbaar en diensten onbruikbaar.

  Voor z’n aanval worden vaak zogenaamde botnets gebruikt. Dit zijn netwerken van computers of andere apparaten die met het internet verbonden zijn, die zonder medeweten van hun eigenaar besmet zijn met een virus of andere software. Cybercriminelen kunnen deze computers vanaf één centraal punt aansturen om bijvoorbeeld spam of phisingmails te versturen maar dus ook cyberaanvallen uit te voeren. Deze aanvallen zijn vaak gericht op grote commerciele bedrijven, banken of creditcardmaatschappijen.

  Tussen de 5 en 10% van alle computers is onderdeel van een botnet. Dat betekent dat computers besmet zijn met een virus en deelnemen aan schadelijke activiteiten zonder dat hun eigenaar dat weet.

  Jouw computer kan zonder dat je het weet ook onderdeel zijn van zo’n botnet. En dus gebruikt worden om een cyberaanval uit te voeren. Het is daarom van belang om regelmatig je computer te scannen op virussen en kwaadaardige software. Dan weet je dat je computer weer schoon is!

  Scan nu je computer op virussen en andere troep. 

  Geen betaalde virusscanner op je computer? Gebruik dan een gratis online scanner om je computer te scannen op schadelijke software. Hieronder staan er twee die je kunt gebruiken als je computer op Windows draait. Dit zijn ook de scanners die Nederlandse internetproviders gebruiken in hun veiligheidspakketten voor hun klanten!