Beheren van venootschappen

Dousma Beheer B.V.

De beste doelgroepbenadering

Het succes van een bedrijf valt of staat met het benaderen van de doelgroep. Lukt het jou om op de juiste wijze de doelgroep te bereiken? Veel ondernemers zijn hier niet tevreden over en blijven zoeken naar de beste doelgroepbenadering. De meeste zelfstandigen denken hierbij zelfs moeilijker dan nodig…..

Een ondernemer krijg zijn klandizie door zijn doelgroep te benaderen en te enthousiasmeren met zijn aanbod. Hierin laat hij zien dat juist zijn producten of diensten dé perfecte invulling zijn van een consumentenbehoefte. Dit klinkt heel klinisch, maar zo wordt het geleerd. Het zijn de basisprincipes van het ondernemerschap. Toch is juist de invulling van deze basisbegrippen hét struikelblok voor veel ondernemers.

Wordt jouw fantastische aanbod ontdekt?

Een fantastisch aanbod presenteren in een mooi ingerichte winkel, dat is voor de meeste ondernemers zeker niet de grootste uitdaging. Met de vertaling van de verkoop impulsen hebben de meeste ondernemers dan ook geen probleem, het zijn immers de specialisten in hun vakgebied.

Het probleem ligt juist bij een fase die nog veel belangrijker is, de doelgroepbenadering. Hoe goed de bovenstaande drie punten ook zijn verzorgt, als de bewuste doelgroep hier geen weet van heeft, dan zal dit aanbod alleen bij toeval gevonden worden. Van toeval zijn weinig ondernemers heel groot van geworden dus is dit niet de weg naar succes.

De enige juiste weg naar succes is een juiste doelgroepbenadering.

Hoe bereik ik mijn doelgroep?

De vraag die veel ondernemers zichzelf moeten stellen is: hoe bereik ik mijn doelgroep?

De grote fout die veel ondernemers hierbij maken, is dat er gekozen wordt voor het bereiken van de massa. Je zult met een advertentie, een billboard of met behulp van social media enorm onder de aandacht komen en zeer veel mensen bereiken….. maar wil je dat als ondernemer?

Veel ondernemers zullen deze vraag direct en zonder enige vorm van twijfel bevestigend beantwoorden. Helaas is dat toch echt kort door de bocht. Een groot bereik wil niet zeggen dat er veel interesse zal zijn. Veel van uw marketingbudget zal verloren gaan doordat de verkeerde mensen worden benaderd die geen interesse hebben. Dat is niet de bedoeling…..toch?

Veel aandacht of gerichte interesse?

Het zal misschien best iets kunnen opleveren, maar veel aandacht van mensen die niet of nauwelijks tot de doelgroep horen of juist de verkeerde doelgroep is een verspilling van het marketingbudget.

Massa is niet altijd kassa in veel gevallen, hoewel ondernemers dit graag zouden willen zien, dit zou immers de marketing heel makkelijk maken. Helaas is dit vaker schieten met hagel, dan gericht je pijlen richten op een doel.

Wat denk je dat meer zal opleveren? 100 keer gezien worden op een drukbezochte locatie of 15 keer gezien worden op een aanverwante plek? Kies je voor veel aandacht of gerichte interesse?

De kleine honden uitlaatcentrale die briefjes op de bomen van het park heeft geplaatst met een telefoonnummer, is in dat opzicht marketingtechnisch goed bezig door hiervoor te kiezen in plaats van voor het mededelingenbord van de drukke supermarkt. Zij komt in contact met mensen die gericht interesse hebben in haar aanbod.

De beste doelgroepbenadering

Voor de beste doelgroepbenadering moet je je in je doelgroep verdiepen.

Grofweg gaat dit over drie hoofdzaken:

  • Wie is mijn doelgroep (leeftijd, geslacht, etc.)
  • Waar zitten ze (waar wonen ze, waar komen ze, waar kan ik ze bereiken, etc)
  • Wat zijn hun interesses en behoeftes (hoe kan jij je als bedrijf helpen?)

Als dit is gebeurt, kun je al veel marketingkanalen wegstrepen en kun je je richten op de middelen die écht wat voor je opleveren. Een goed uitgevoerd narrowcasting concept is een goed middel voor de juiste doelgroepbenadering.

Met het gericht adverteren op de juiste plekken zul je ervaren dat je doelgroep ook daadwerkelijk benaderd wordt. Door narrowcasting is jouw bedrijf zichtbaar op de plaatsen waar jouw doelgroep komt. Dat zijn ook precies de plaatsen waar jij wilt zijn, niets meer maar ook niets minder.

Wat hiervoor van belang is, is dat je de beschikking hebt over een narrowcasting concept dat een sterk netwerk heeft, dat je altijd kunt aanpassen wanneer jij wilt.

Neem hiervoor contact op met Channel4you. Wij weten jouw doelgroep te bereiken. We helpen je dan ook graag met de voor jouw beste doelgroepbenadering.

Social media

Vrijblijvend advies

Voor meer informatie kunt u contact opnemen via +31653395265 of mailen naar info@dousma.org. Wij denken graag met u mee.

Laatste blogs

Nieuwe website Chaboma

Met trots presenteren wij u onze geheel vernieuwde website voor Chaboma Solutions, wij hebben ons best gedaan om de nieuwe website dynamischer, duidelijker en gebruiksvriendelijker

Lees verder »

Vrijblijvend advies

Voor meer informatie kunt u contact opnemen via +31653395265 of mailen naar info@dousma.org. Wij denken graag met u mee.

Laatste blogs

Nieuwe website Chaboma

Met trots presenteren wij u onze geheel vernieuwde website voor Chaboma Solutions, wij hebben ons best gedaan om de nieuwe website dynamischer, duidelijker en gebruiksvriendelijker

Lees verder »

Op deze website maken wij gebruik van cookies voor een verbeterde gebruikerservaring.