Beheren van venootschappen

Dousma Beheer B.V.

Effectieve inzet van regionale marketing

Veel MKB-ondernemers bedienen klanten in hun eigen woon- of vestigingsplaats plus een aantal omliggende gemeenten. Zo’n regionaal verzorgingsgebied van verschillende gemeenten of één grote stad, met meerdere stadsdelen, kan vaak voldoende potentieel voor deze ondernemers bieden, mits deze klanten wel bereikt worden. Hiervoor is een effectieve inzet van regionale marketing van groot belang. Een ondernemer wil natuurlijk wel in beeld zijn bij de lokale doelgroep. Kunt u uw doelgroep goed bereiken?

De offline lokale marketing mogelijkheden van weleer

Er zijn diverse manieren om regionale marketing in te zetten. U kunt hierbij denken aan offline lokale marketing vormen als het plaatsen van krantenadvertenties, het verspreiden van flyers, reclameborden langs het sportveld of billboards langs de weg. Helaas zijn deze manieren van uw bedrijf promoten tegenwoordig wat minder rendabel dan in het verleden. Digitale communicatie heeft het stokje overgenomen. Steeds meer mensen hebben de papieren editie van de krant inmiddels vervangen voor een digitale versie.

De populaire lokale marketing mogelijkheden

Veel ondernemers storten zich dan ook volledig op de online lokale marketing mogelijkheden maar ook dat is tegenwoordig niet zo eenvoudig meer. Er zijn vaak meer kapers op de kust die uit dezelfde vijver vissen. Het wordt steeds lastiger om digitaal op te vallen. Tegenwoordig is er een ware wedloop gaande om de hoogste (betaalde) posities in de zoekmachines. De ongeduldige bezoeker kijkt vaak niet verder dan de eerste pagina en maakt over het algemeen een afweging uit de bovenste vijf opties. Alle sites die op de tweede pagina en verder staan krijgen nauwelijks aandacht.

Natuurlijk zijn er regionale opties als lokale zoekmachine optimalisatie, een Google Mijn Bedrijf of vermeldingen in digitale lokale bedrijfsgidsen maar er zijn veel meer bedrijven die van deze optie gebruik maken. Valt u dan genoeg op? Dit laatste is zeker ook van toepassing voor de inzet van social media. Er is tegenwoordig dusdanig veel social media verkeer dat het niet eenvoudig is om op te vallen.

Dé effectieve inzet van regionale marketing

Voor de effectieve inzet van regionale marketing hoeft u zich niet vast te houden aan één kanaal. Een combinatie van meerdere kanalen is vaak de beste optie. Het ene kanaal sluit het andere niet uit. Narrowcasting sluit hierbij uitstekend aan. Met narrowcasting kunt u via beeldschermen uw doelgroep bereiken. Dit beeldscherm kunt u in uw bedrijfsruimte of in de etalage plaatsen. De content op het beeldscherm kan hierbij aansluiten bij uw overige (on- en offline) marketing inzet. Uw boodschap zal herkend worden door uw doelgroep en heeft hierdoor een versterkende werking.

Het narrowcasting concept van Channel4You gaat hierin zelfs een flinke stap verder, naast het beeldscherm in uw bedrijf heeft u mogelijkheden om ook op andere locaties (naar keuze) te adverteren. Hiermee wordt de kracht van herkenning nog meer versterkt. MKB ondernemers die lokaal actief zijn kunnen elkaar hiermee ondersteunen en versterken.

Hiermee is ons netwerk een belangrijk onderdeel van een effectieve inzet van regionale marketing. Wilt u weten wat narrowcasting kan toevoegen aan uw marketing inzet?

Maak gerust een vrijblijvende afspraak met een van onze accountmanagers om uw mogelijkheden te bespreken.

Social media

Vrijblijvend advies

Voor meer informatie kunt u contact opnemen via +31653395265 of mailen naar info@dousma.org. Wij denken graag met u mee.

Laatste blogs

Nieuwe website Chaboma

Met trots presenteren wij u onze geheel vernieuwde website voor Chaboma Solutions, wij hebben ons best gedaan om de nieuwe website dynamischer, duidelijker en gebruiksvriendelijker

Lees verder »

Vrijblijvend advies

Voor meer informatie kunt u contact opnemen via +31653395265 of mailen naar info@dousma.org. Wij denken graag met u mee.

Laatste blogs

Nieuwe website Chaboma

Met trots presenteren wij u onze geheel vernieuwde website voor Chaboma Solutions, wij hebben ons best gedaan om de nieuwe website dynamischer, duidelijker en gebruiksvriendelijker

Lees verder »

Op deze website maken wij gebruik van cookies voor een verbeterde gebruikerservaring.